2009'Nisan
2002 yılında Türkiye’nin ilk üniversite robot topluluğu ODTÜ Robot Topluluğu’nun girişimleri ile başlayan robot yarışmalarının sayısı da, katılımcıları da her yıl katlanarak artıyor. Yarışma sayılarının artması ve ilginin artması ile katılım çığ gibi büyüyor.
Ankara’da ODTÜ Robot Günleri, Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışması ve Çankaya Üniversitesi RoboÇankaya Robot Etkinlikleri, İstanbul’da FLL Türkiye Turnuvaları ve İTÜ Robot Olimpiyatları, son olarak da Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapılacak IJRCS ile robot yarışmaları takvimi çok yoğun.
FIRST LEGO Ligi (FLL) Türkiye Robotik Turnuvaları
27 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında önceki yıllardaki gibi İstanbul Feshane Uluslararası Kongre Kültür ve Fuar Merkezinde gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye’nin dört bir yanından gelen 80 robot takımı katıldı. Turnuvanın performans kısmında her yıl olduğu gibi kıran-kırana bir çekişme yaşandı. Final karşılaşması İstanbul Hasköy İlköğretim Okulu “Altınboynuz” ile TED Alanya Koleji robotik takımı “TED BİDON” arasında yapıldı. Kazanan Alanya’lı gençler oldu.
http://www.fllturkiye.org/
Milli Eğitim Bakanlığı 3. Robot Yarışması
Bu yıl 437 takım başvurusunun kabul edildiği MEB yarışması 5-6 Mart tarihlerinde Ankara’daki Selim Sırrı Tarcan Spor Salonunda yapıldı. Bu yıl da katılımcıların çoğu meslek ve teknik liseleriydi. Karabük Üniversitesi dışında ilk dereceleri hep meslek ve teknik liseleri kazandı. İstanbul Özel Gökkuşağı Fen Lisesi aralarından sıyrılıp serbest kategoride üçüncülüğü kazandı.
http://etogm.meb.gov.tr/index.asp?sayfa_id=007&konu=giris
6. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri
Robot yarışmalarının öncüsü ODTÜ Robot Günleri güzel bir zamanlama ile MEB Robot Yarışmasının hemen sonrasında 7-8 Mart tarihlerinde Ankara ODTÜ’de düzenlendi. MEB’te olduğu gibi çok sayıda katılımın (366 takım) olduğu yarışmalarda Serbest, Çizgi İzleyen, Sumo ve Mini Sumo gibi geleneksel dallar dışında Çoklu Mini Sumo, Slalom, Çöp Toplayan, Merdiven Çıkan dalları da yer aldı.
MEB’in robot yarışmasının da etkisiyle son yıllarda meslek ve teknik liselerin üniversitelileri gölgede bırakmaya başladığı yarışmalarda en yüksek katılım diğer yarışmalarda da olduğu gibi Çizgi İzleyen’de oldu. Yarışmalar dışında da çeşitli etkinliklerin yer aldığı ODTÜ-RG’de, Aselsan’ın küçük bir tanka benzeyen devriye robotu ve serbest dalda yarışan birçok robot ilgi çekti.
http://www.odturobotgunleri.org.tr/
Çankaya Üniversitesi RoboÇankaya 2009
Geçen yıl ilki Çankaya Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Topluluğu tarafından düzenlenen RoboÇankaya Robot Etkinliklerinin ikincisi Ankara Çankaya Üniversitesinde 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Geçen yıl benim de konuşmacı ve jüri üyesi olarak katıldığım etkinliklerin yarışma kısmında sadece Serbest dal bulunurken, bu yıl Çizgi İzlen, Sumo ve Mini Sumo gibi dallarda da yarışmalar yapılacak.
http://www.robocankaya.org/
İTÜ Robot Olimpiyatları 2009
Sıradaki yarışmalardan biri de Nisan ayının 16-18 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İTÜ Robot Olimpiyatları. Standart yarışmalar yanında Silindir Taşıma, Yangın Söndüren, Süpürge, Kendini Dengeleyen Robot gibi farklı yarışmalar yer alıyor. Bunların yanında seminer, söyleşi ve panel türü etkinlikler de yer alacak.
http://www.ituro.itu.edu.tr/
IJRCS 2009: International Joint Robotic Competition and Symposium
Geçen yıl KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden düzenlenen bu etkinlik bu yıl 20-24 Mayıs tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Isparta’da düzenlenecek. Çeşitli yarışma, sunum ve atölye çalışmaları katılımcıları bekliyor.
http://www.ijrcs.org/
30 Mart 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder